Webhost Nederland

Benieuwd naar de oorsprong en de visie van HostingDEX.com? Wij voegen hier graag de toekomst plannen aan toe. Wij zijn graag uw Webhost uit Nederland

Webhost Nederland

HostingDEX.com is een kleine webhost in Nederland. Wij zijn gevestigd in Amsterdam Oost, aan de Oostenburgergracht 61 H. Bij DEX geloven wij in persoonlijk en goed contact. Wij zijn bereikbaar per telefoon, e-mail en ons ticketsysteem waarmee wij menen de juiste manieren van contact beschikbaar te stellen, waardoor u ons eenvoudig kunt bereiken.

De Oorsprong

De Oorsprong van HostingDEX.com ligt bij Comspirit. Comspirit heeft zich voorzichtig opgewerkt binnen de ondersteuning van het MKB in het systeembeheer. Comspirit ondersteunt al ruim 9 jaar klanten in het MKB en is door de jaren heen van het plaatsen van servers op locatie overgegaan tot het leveren van cloud diensten, zoals Microsoft 365, Cloud desktop en vele andere diensten benodigd voor de volledige ondersteuning van uw onderneming.

Bij het leveren van deze diensten was er ook vaak de vraag om te voorzien van webhosting voor deze organisaties. Dit is voor een periode van ongeveer twee jaar uitbesteed. Toen deze kleine hoster waarbij deze diensten uitbesteed waren werd uitgekocht door een grote hosting partij, hebben wij besloten om dit zelf te gaan doen.

Omdat de serverruimte bij Serverius in Dronten inmiddels was ingericht op het moment van deze beslissing hadden wij de mogelijkheid om te gaan testen met onze eigen website. Voordat deze keuze gemaakt werd wisten wij dat de keuze gemaakt moest worden voor een control panel

Op dit moment hebben wij verschillende software getest. Wetende dat er in de toekomst de mogelijkheid moet zijn dat klanten ook kunnen inloggen op de website hebben wij de gebruiksvriendelijkheid als zéér belangrijk onderdeel van deze tests meegenomen. Hiernaast wouden wij de stabiliteit getest en hoe het beheer door ons uitgevoerd moest worden. 

Het control panel

Hierbij hebben wij ISP Config, Plesk, Cpanel en Direct Admin getest. 

Wat betreft de usability (gebruiksvriendelijkheid) stond het Plesk panel meteen op nummer één, maar was dit ook direct de duurste. Het nadeel dat wij ondervonden bij Plesk is de Bind9 (Named) DNS server die toen der tijd relatief langzaam functioneerde. Ook zagen wij dat bij Direct Admin en Cpanel veel meer integraties beschikbaar waren om de websites te optimaliseren.

Toch hebben wij gekozen voor deze gebruiksvriendelijkheid ondanks de integraties én de kosten. 

Installatie

Wij hebben ervoor gekozen om deze server te virtualiseren. Het huidige systeem draaide bij Comspirit op XenServer en hier hebben wij ook een VM (Virtual Machine) op geïnstalleerd en de installatie van Plesk afgerond. Wij hebben deze installatie op Linux Ubuntu 16.04 lts uitgevoerd. Doordat er al ruime ervaring was binnen Comspirit met Ubuntu was dit voor ons direct een duidelijke voorkeur. Later zijn wij overgaan naar CentOS en de meeste servers draaien op AlmaLinux.

 

Klanten omzetten

Na deze installatie hebben wij de servers online geplaatst en een aantal weken met slechts onze website getest. Na deze overtuiging kwamen wij erachter dat er nog een heel groot voordeel aan Plesk zit. De Migrator in Plesk heeft ons waanzinnig veel tijd bespaard. Door deze functie konden wij in één batch alle sites, mail en domeinnaam records verhuizen naar de nieuwe server.

DEX

Wij zijn erachter gekomen dat de hosting een veelzijdige branche binnen de IT is. Van Web developers tot eigenaren van kleine ondernemingen die hun eigen website willen maken. Iedereen heeft andere vragen en dit moet allemaal op de servers in onze omgeving functioneren. Om deze reden hebben wij besloten om meer te gaan doen met hosting. Behalve onze vasten klanten van Comspirit die toevallig ook de website online willen hebben zijn wij dit actief gaan aanbieden.

Na een aantal consults met het online reclame bureau Theme Dutch hebben wij samen met Mike de naam HostingDEX.com geregistreerd en de visie bij de diensten gecombineerd met beeldmateriaal en de strategie.

Toekomst

Wij blijven graag een kleine onafhankelijke hosting partij waarbij de ondersteuning vooraan staat en de hosting slechts de dienst is.

Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.