LiteSpeed Hosting met Razendsnelle Cache!

LiteSpeed

DEX gaat over op LiteSpeed

Na lange tijd met NginX en Varnish gewerkt te hebben, gaat DEX voortaan verder met LiteSpeed. Waarom deze keuze is gemaakt, kan je lezen in deze nieuwe blogpost.

Reden 1 - Gebruiksgemak

LiteSpeed Cache is gewoon ontzettend makkelijk te implementeren in jouw website. Configureren kan ook super simpel, door middel van de automatisch geïnstalleerde plugin. DEX moet het team van LiteSpeed een enorm compliment geven voor het leveren van een geweldig product. En trouwens het team van Varnish ook, voor het neerzetten van een standaard voor statische pagina-caching.

Met Varnish

Na het installeren via de commandoregel, dien je via hun eigen code (VCL) nog alles te configureren. Het lijkt een duistere kunst om de optimale configuraties voor elk type server/site uit te zoeken, en de standaardconfiguratie is niet zo effectief of bruikbaar uit de doos. Zo begrijp ik het dus correct me if I’m wrong!
Afgezien daarvan duurt het even om de Varnish-cache te maken en deze precies op het moment dat je wilt leeg te maken. De gemakkelijkste sites voor Varnish zijn de statische sites, maar raad eens, statische sites zijn ook supergemakkelijk voor alle andere caching-oplossingen.

Varnish Werking
Performance vergelijking

Met LiteSpeed Cache

Er is niet veel configuratie om mee te rommelen. Je hoeft niet te zoeken naar het wijzigen van willekeurige getallen en instellingen. Je installeert een plug-in die handig samenwerkt met uw toepassing … configureert vervolgens welke elementen je wilt cachen, hoe je ze in de cache kunt opslaan en hoe je ze kunt uitsluiten of laten verlopen. Je hebt precies de juiste hoeveelheid instellingen en de plug-in spreekt in dezelfde terminologie die door jouw toepassing wordt gebruikt. Makkelijker dan dat wordt het niet!

Reden 2 - Snelheid

Ik heb het gevoel dat een of andere NginX-tweaker hier zal inspringen en me zal afleren om dit te zeggen, maar blijf er toch bij. Voor alle kant-en-klare standaard Varnish-applicaties die DEX heeft getest maakte Varnish weinig verschil voor de siteprestaties.

In de vele gevallen dat DEX LiteSpeed Cache op verschillende LiteSpeed-servers heeft getest, voelde je het verschil meteen. Enorme impact en gemakkelijk te realiseren met een paar klikken. Varnish kon om wat voor reden dan ook geen indruk op me maken bij gebruik in de echte wereld. Ofwel was het vanaf het begin traag en maakte het nooit veel indruk. Of het was in het begin snel, maar bleef daarna cache missen bij groei of verandering van je website.

Reden 3 - Moderne techniek

LightSpeed is natuurlijk nieuwer en beter aangepast op de webapplicaties van vandaag. Varnish werd indertijd gebouwd als aanvulling op Apache en andere (verouderde) webservertechnologieën. Tegenwoordig zijn er echter al zo veel functies van Varnish standaard ingebouwd in webservers.

Er zijn zelfs mensen die zich afvragen of NginX nog wel daadwerkelijk sneller is met Varnish, of niet reseller Mike?

DEX vindt het ook leuk dat LiteSpeed-cache direct vanuit de kern van de webserver functioneert, terwijl Varnish als een aparte laag aan je stack moet worden toegevoegd. Dat is nog een proxy, nog een communicatiekanaal om in beide richtingen te verwerken, en daardoor meer complexiteit.

Apache, NginX en LiteSpeed

DEX vindt Varnish nog steeds lief!

Begrijp DEX niet verkeerd, DEX houdt nog steeds van Varnish vanwege zijn hacky open-source sfeer en ik ben me bewust van de veel meer bedrijven die het gebruiken via LiteSpeed.

Het is leuk om te gebruiken, gratis, snel in te stellen, mits je er ervaring mee hebt, en biedt veel meer configuratiemogelijkheden (hoewel 99% van ons het niet nodig heeft). Het kan astronomische snelheidsboosts toevoegen aan elke site, maar je hebt een echte expert nodig die je exacte site en serverconfiguratie kent om het echt te maximaliseren. Hierdoor biedt DEX jou liever deze oplossing, DEX kan de was doen!

Wanneer beginnen wij met LiteSpeed?

DEX gaat de deze dienst actief aanbieden op de website van af 15 September, wil je het abonnement al eerder hebben? Neem even contact op en het wordt geregeld!