WordPress

Wat is WordPress, is het veilig en waar kun je dit voor gebruiken? We duiken erin. Benieuwd wat DEX voor jou kan doen?

WordPress

Het is één van de bekendste CRM (Customer Relationship Management) systemen die er is en wordt ook wel afgekort als WP. Wel is WordPress ooit ontworpen om een blog op bij te houden maar inmiddels zijn de mogelijkheden ongekend. Zo worden websites van klein tot groot en zelfs webshops gemaakt in WordPress.

Bij DEX zijn wij goed ingelezen op het CRM en bieden dan bij voorkeur ook specifieke WordPress hosting aan. Ook wordt dit vaak Hosted WordPress genoemd. Maar waarom heeft deze type hosting een speciale naam gekregen?

Marktaandeel WordPress websites

Wat betreft CRM-systemen is WP de absolute marktleider in de wereld en heeft officieel bevestigd dat 40.0% procent van de websites die hedendaags online zijn worden gebouwd in WordPress. Dit aandeel is langzaam gegroeid door de jaren heen.

Groeistatistieken:

2005: 50.000 Downloads
2011: 13,1% van alle websites
2015: 25.2% van alle websites
2019: 33.4% van alle websites
2021: 40.0% van alle websites

Marktaandeel WordPress Websites 2021
WP websites 40%

Plugins

Een WordPress website wordt langzamer door de vele plug-ins die hiervoor nodig zijn

Langzaam?

Welnee! Wanneer jou website, blog of webshop wordt gehost op een webserver met de juiste eigenschappen dan is jou WordPress site supersnel! En ook onze website is gemaakt in WordPress. Maar hoe komt die WordPress site weer snel?

Op verschillende forums en andere websites is te vinden hoe je jouw website kunt optimaliseren met plug-ins. Zo zien we vaak W3 total cache of WP Rocket terugkomen. Maar dit is niet nodig wanneer de juiste hosting voor jou WP website beschikbaar is. Hiervoor hebben we bij DEX uitsluitend LiteSpeed servers geïnstalleerd. Hier hebben wij al meer over verteld op een eerder blog bericht!

Wij hebben onze website getest met verschillende Plug-ins op NginX om te kijken hoe snel wij hier onze website konden krijgen. Bekijk hier het blog over LiteSpeed

HostingDEX.com op NginX
2.7 Sec
HostingDEX.com op LiteSpeed
1.1 Sec

Snelheid

Bij de webhosting van DEX krijg je één plug-in. Deze plug-in hoort bij LiteSpeed en zit niet alleen inbegrepen bij Hosted WordPress maar bij alle webhosting, wel is dit het meest eenvoudig in te stellen .

Test de snelheid van jouw website of webshop

Wij maken zelf graag gebruik van gtmetrix.com om te kijken hoe snel de website is. Dit doe je door naar de website te gaan. Hier kun je eenvoudig en gratis een account aanmaken. Wanneer dit account is aangemaakt kun je selecteren van af welke locatie je de website wilt testen (Bijvoorbeeld Londen UK) dit is de dichtst bij zijnde locatie om te testen rondom Nederland.

Op de website HostingDEX.com halen wij een snelheid van 1.1 seconden. De 9.1 seconden die wordt weergegeven is de tijd totdat ons interactief content volledig is afgespeeld.

TIP!

Kijk eens naar de Elementor Pro themebuilder. Dit is een plugin die naadloos met één van de thema’s “Hello” of “Astra” van Elementor samenwerken. Deze beide thema’s zijn bijna leeg maar… In het plug-in kun je volledig je eigen thema maken op basis van weer eigen templates of volledig zonder dat je hiervoor hoeft te kunnen coderen. In deze editor kun e stapsgewijs je hele thema zelf in elkaar klikken!

Bij DEX kun je de licentie van Elementor bestellen bij jouw webhosting!

Veiligheid

Er wordt veel gediscussieerd over de veiligheid van WordPress. Wij hebben door de jaren heen gezien dat een WP website veilig is mits je je aan de volgende voorwaarden houdt:

  1. Gebruik alleen plug-ins die onderhouden worden
    Zonder updates wordt alle software onveilig.
  2. Update jou installatie van WP, thema en plug-in regelmatig
    Gebruik de WordPress Toolkit in jouw hosting pakket waar hij voor bedoeld is.
  3. Maak regelmatig een back-up. Er kan altijd iets misgaan!
    Stel eenvoudig jouw back-up in op het hosting pakket. Gaat er iets mis? Je kunt altijd terug naar gisteren, vorige week of zelfs vorige maand.

Interesse in Managed WordPress hosting? Of Woocommerce webhosting?