Managed WordPress Hosting van DEX

Managed WordPress Hosting

Wat wordt er bedoeld met Managed WordPress Hosting?

Bij DEX gaan we net een stapje verder. Wij zorgen ervoor dat de websites online zijn en de servers optimaal presteren voor het gebruik van de diensten die online zijn geplaatst. Vaak wordt er WordPress geïnstalleerd op de hosting servers van DEX. Dit CRM zorgt ervoor dat het mogelijk is om thema’s te installeren of zelf te bouwen. Hiernaast is het mogelijk om plug-ins te installeren. Deze plug-ins zorgen ervoor dat het relatief eenvoudig is om extra functies aan de WordPress website worden toegevoegd of dat het makkelijker wordt om de website te bewerken.

Visual editors

Visual editors maken het mogelijk om, anders dan de blokken die in de huidige versie 5.8.1 op het moment dat dit bericht wordt geschreven. Er zijn verschillende uitgaves zoals Divi, WP Bakery en de favoriet van DEX: Elementor Pro.

Al deze stukken software (WordPress, Plugins en Visual editors) hebben updates nodig om beveiligingslekken te dichten of extra functies toe te voegen.

Elementor Pro
WordPress Updates

Updates

Deze updates kunnen uitgevoerd worden in het CRM van WordPress waardoor u handmatig deze updates kunt uitvoeren.

Omdat deze WordPress installatie bij DEX geïnstalleerd is op de servers van DEX kan er gebruik gemaakt worden van de WordPress Toolkit. Bij Managed WordPress Hosting is het in de WordPress Toolkit mogelijk de updates automatisch uitvoeren te voeren. Enkele Plug-ins worden handmatig geconfigureerd zoals bijvoorbeeld Woocommerce.

Gaat er iets mis met de updates? Dan kunt u eenvoudig een back-up terugzetten om direct weer online te zijn!

Staging websites

Bij DEX kunt u gebruik maken van staging WordPress websites. Maar wat is dit? Een staging website is eigenlijk een kopie van uw WordPress website of Webshop. Deze kopie is in feiten niet openbaar beschikbaar maar u kunt hier wel in aanpassen terwijl niemand het ziet!

Doordat u hier de kopie van de website aanpast kunt u werken in uw website of webshop zonder dat uw bezoekers dit kunnen zien op uw live website. Wanneer u klaar bent met aanpassingen doen op uw staging website kunt u deze ook eenvoudig terugplaatsen. Vergeet hierbij niet om een back-up te maken met de WordPress toolkit. U wilt natuurlijk geen data kwijtraken mocht er iets misgaan. Ook deze back-up kan eenvoudig gemaakt worden in de WordPress Toolkit.

Website Staging
Managed WordPress 404

Wat kan er nu misgaan?​

Ook in Managed WordPress Hosting is het erg belangrijk om er rekening mee te houden dat er iets mis kan gaan tijdens een update. Hierdoor kan bijvoorbeeld WordPress en de update niet goed op elkaar aansluiten waardoor dit visueel complicaties geeft op uw website of in uw webshop. Ook is het mogelijk dat een functie stop met werken waardoor bijvoorbeeld knoppen in uw Webshop niet meer werken. Hierdoor vindt DEX het ontzettend belangrijk om altijd éérst een back-up te maken voordat er aanpassingen worden uitgevoerd!

Visual editor

In Managed WordPress Hosting werkt DEX zelf ontzettend graag met Elementor Pro. In samenwerking met het Astra of Hello theme van Elementor is het mogelijk om in deze visual editor een heel thema zelf te maken.

Hierin kunnen onder meer een eigen header, footer, blogpagina, webshoppagina’s aangemaakt worden zonder echte kennis te hebben over code. DEX en collega’s werken nu 5 jaar met Elementor Pro en er is nog maar één keer voorgekomen dat er iets fout is gegaan met deze plug-ins of een van de aansluitende thema’s!

Managed WordPress GUI

Microsoft 365 of IMAP

In Managed WordPress hosting is het mogelijk om kosteloos mailboxen aan te maken én te gebruiken in bijvoorbeeld uw telefoon, Microsoft Outlook of webmail.

Hiernaast is het mogelijk in Managed WordPress Hosting om hierbij Microsoft 365 aan te schaffen. Komt u er niet uit tijdens de installatie van Microsoft 365 bij DEX? DEX helpt u uiteraard graag verder. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de installatie hulp voor uw organisatie!

Heeft u interesse in de Managed WordPress Hosting van DEX? Bestel deze dan direct of neem contact op met DEX. We helpen u ook graag telefonisch verder