Website Host

Waarom is het belangrijk om hosting pakketten te vergelijken? en welk webhosting pakket past bij jouw project?

Webhosting vergelijken

Het is belangrijk om de juiste website hosting te vergelijken. Maar wie is de beste website host? Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om de website te hosten. Maar wat is belangrijk voor uw webhosting?

DEX heeft een aantal belangrijke onderdelen om webhosting te vergelijken zodat u uw website tegen de meest aantrekkelijke hosting kosten online kunt plaatsen!

Website hosting Nederland

Waar zitten uw klanten gelokaliseerd? Wordt uw website bekeken vanuit alleen Nederland en/of Europa? Dan is het ook verstandig om de hosting in Nederland onder te brengen. Hiernaast is Nederland een geliefd land om hosting diensten te plaatsen. Zo zijn Google en Facebook druk om hun datacenters in Nederland onder te brengen. Nederland heeft een krachtig en stabiel Glasvezelnetwerk en vaak worden datacenters direct verbonden met het AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange). Ook is het natuurlijk belangrijk voor de AVG om uw data en misschien wel klantgegevens binnen Europa op te slaan.

Dit Amsterdam Internet Exchange verbindt verschillende continenten met elkaar op hoge capaciteit. Zo is het Amsterdam Internet Exchange al op verschillende locaties gestationeerd met snelle verbindingen. Op de website van het AMS-IX kunt u zelf zien hoeveel data er per seconden wordt doorgelaten naar andere locaties. Het AMS-IX is tot nu gelokaliseerd in Bay Area, Caribbean, Chennai, Chicago, Hong Kong, Hyderabad, Kolkata, Mumbai, Noida en Manama.

CDN

Mocht u op meerdere locaties een snelle website nodig hebben voor uw website of webshop is het handig om een CDN in te stellen. Wat is een CDN? CDN Staat voor “Content Delivery Network” en zorgt ervoor dat op verschillende servers over de wereld wordt opgeslagen. Ondanks uw website bijvoorbeeld in Nederland is gehost haalt een bezoeker de data van uw website van een CDN-server het dichtstbij de bezoeker vandaan waardoor de website ook snel is in bijvoorbeeld de USA.

Hiernaast is het belangrijk om goed te kijken naar de locatie van de server in verband met regelgeving. Verkoopt u een bepaald product waar specifieke regelgeving aan zit? Let dan goed op waar u uw website host. Vergeet hierbij niet dat Nederland een heel vrij land is. Andere landen zijn vaak veel meer beperkt met regels en word je wel degelijk gecontroleerd. En weet u eigenlijk wel waar u uw website host?

Goedkope webhosting

Uw website op goedkope webhosting is zeer aantrekkelijk maar DEX vindt dat dit alleen interessant is als u uw alleen uw gegevens op de website heeft staan zodat mensen u snel kunnen bereiken. Om een actie achter het bezoek van uw website te krijgen wilt u graag dat de website snel is en er goed uitziet. Heeft u een goed gesprek gehad en hierbij is uw bedrijfsnaam opgekomen en hier wordt op gezocht op Google, want zo vinden we elkaar tegenwoordig! Maar nu duurt het laden van uw website 5 seconden en vervolgens ziet het er niet uit. Leuk gesprek maar jammer de bedrijfsvoering niet op orde is.

Is uw CMS geschikt voor de deze goedkope hosting?

Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van WordPress maakt u vaak gebruik van Plug-ins. Hiervoor is goedkope webhosting vaak niet geschikt omdat deze plug-ins de snelheid van uw website beïnvloeden. Hierbij is het belangrijk om uit te zoeken welk type webserver er wordt gebruikt en welke mogelijkheden tot cache inclusief zijn binnen de webhosting. Bij goedkope webhosting heeft u een tal van plug-ins nodig om uw website ook weer snel te krijgen. Bij DEX zijn wij fan van LiteSpeed en ook bij het goedkoopste pakket is het webhosting pakket inclusief LiteSpeed, CDN en afbeelding optimalisatie. Waarom? Bij DEX houden we van standaarden waardoor wij ons kunnen beperken tot deze kennis en hier verder op in kunnen gaan en wij helpen dat uw website host voldoet aan de verwachtingen.

Website hosting kosten

De kosten voor uw website hosting is afhankelijk welke dienst dit nu precies is. Kijk hierbij goed welk type webhosting u afneemt uit de volgende opsomming.

 

Webserver type: (Bijvoorbeeld Apache, NginX, LiteSpeed of OpenLiteSpeed).
Controlepanel: (Bijvoorbeeld Plesk, Directadmin of Cpanel).
Optimalisatie: (Bijvoorbeeld een CDN of zelfs geen optimalisatie mogelijkheden).
Opslagruimte: (Bijvoorbeeld 5, 10, 20 of 50GB)
Support: Kijk goed of een webhosting bedrijf goed bereikbaar is!

Alle antwoorden over uw website host

Locatie van de hosting

DEX levert webhosting uitsluitend uit Nederland. Alleen de DNS (Domain Name Servers) zijn gelokaliseerd op verschillende plekken in Europa en de UK om de bereikbaarheid te optimaliseren.

Hiernaast is het CDN gelokaliseerd over de hele wereld. Hier wordt alleen front-end cache opgeslagen. Uw AVG is dus niet in het beding!

Is uw CMS geschikt voor de deze goedkope hosting?

DEX levert standaard ten opzichte van andere aanbieders in alle hostingpakketten LiteSpeed. Quic.Cloud waardoor het geschikt is voor uw CMS. Controleert u wel even of u genoeg opslagruimte heeft?

Benieuwd wat DEX voor uw project kan doen? Een simpele website met of zonder CMS of een geavanceerde webshop? DEX draait hier zijn hand niet voor om!

Click to action!

Is uw CMS geschikt voor de deze goedkope hosting?

DEX levert standaard ten opzichte van andere aanbieders in alle hostingpakketten LiteSpeed. Quic.Cloud waardoor het geschikt is voor uw CMS. Controleert u wel even of u genoeg opslagruimte heeft?

Benieuwd wat DEX voor uw project kan doen? Een simpele website met of zonder CMS of een geavanceerde webshop? DEX draait hier zijn hand niet voor om!

 

hostings

Bekijk alle webhosting pakketten van DEX!